Киев-Дрезден-Астрахань-Киев Мотослеты и путешествия в Украине

Z

zack137

Guest
YakovD написал(а):
ЁШКИН КОТ! Зак! Сколько у тебя тут интересного! МАЛАДЦА!
Да, поездка удалася на славу! :) Как говорится "я сама о**ела" :)))))

Если че непонятно или надо разъяснить/расширить - пишите. А то у самого уже мотивация заканчивается писать. А осталось немало - участок Братислава - Коломыя (самый длинний и самый тяжелый получился), Коломыя - Киев (фигня, вообще незаметил даже :)), ну и "бобруйско-шацк" :)

YakovD

Дядя Яша
Мото
NC750XD, YBR125 с коляской и ГБО
zack137 написал(а):
Да, поездка удалася на славу! Как говорится "я сама о**ела" )))) Если че непонятно или надо разъяснить/расширить - пишите. А то у самого уже мотивация заканчивается писать. А осталось немало - участок Братислава - Коломыя (самый длинний и самый тяжелый получился), Коломыя - Киев (фигня, вообще незаметил даже ), ну и "бобруйско-шацк"
та пока разъяснять не надо, всё понятно :) и отлично.
давай-давай, дописывай жеж уже! говорю ж - ынтэрэсно!
просто народ правильно делает, не флудит, но я знаю - все зачитываются!

M

motonik

Guest
zack137 написал(а):
Если че непонятно или надо разъяснить/расширить - пишите. А то у самого уже мотивация заканчивается писать.
Если можно, добавь пожалуйста карту твоего путишевствия с местами ночёвок и прикольных мест...
И карту первоночального плана поездки.

Z

zack137

Guest
motonik написал(а):
Если можно, добавь пожалуйста карту твоего путишевствия с местами ночёвок и прикольных мест... И карту первоночального плана поездки.
А скиньте плз линк на карту, на которой можно будет это сделать. А то я попробовал на maps.yandex.ru - но там это плохо получается /images/smilies/frown.gif

wanya

Байкер
все в шоке. нет слов. /images/smilies/thumbup.gif /images/smilies/thumbup.gif zack ты молодець.

Z

zack137

Guest

ну вот вышел какой-то черновой вариант...

еще попробовал на Гугле "проложить маршрут". Вот ссылка на него, но я не знаю как там оно будет открываться... По идее должно увеличиваться/уменьшаться....

http://maps.google.ru/maps/ms?ie=UTF...beac78b3c8614c

Z

zack137

Guest
Першим ділом, дуже хотілося поїсти. Бо з самого ранку я так по серйозному нічого і не їв, перебивався сендвічами з кавою на заправках. До речі, коштує таке задоволення не дешево - "кава+сендвіч" (але великий і відносно смачний, не те, що в нас на WOG) коштують приблизно однаково у всіх країнах - 5 євро. Що не кажіть, а трохи це "задофіга" /images/smilies/frown.gif
Сам кемпінг - це доволі велика площа, з купою будиночків, кафешок, якихось атракціонів (наприклад майданчики для міні-гольфу), туалетами, душем і навіть дискотекою :) На вигляд кафешки дуже демократичні. Ну не скажу, що прямо "генделики", але десь близького того. Відразу зазначу - це стосується передусім зовнішнього вигляду. Якість їди доволі пристойна. Принаймні негативу не викликає. Меню написане словацькою мовою звичайною крейдою на дошці, яка висить біля прилавку. З прочитанням/розумінням - мав трохи проблеми. Помогти не міг ніхто - бо продавець ні англійською не говорила, ні російською. А моя німецька дуже-дуже-дуже базова... /images/smilies/frown.gif Але зрозуміло, що голодний я не залишився. Виявилося, що словацькі "землЯкі" - це німецький Kartofel , а Salat - він, підозрюю, і в Африці салат, те саме можна напевно і про пиво/bier сказати.
Я ще навіть не закінчив їсти, а ситна їда + пиво вже почали робити свою справу - в мене почали злипатися очі. Опиратися цьому я не мав наміру, тому, швиденько доївши, я побрів до палатки, влігся на спальник і солодко заснув.
Прокинувся десь година 8 вечора. Чим себе зайняти - не знав, тому вирішив сходити ще раз поїсти :) Цього разу пішов до іншого "генделика" і замовив те, що здавалося зрозумілим - "halushky s brynzeyu" (може написано з помилками, але звучало вонон саме так :)) Не скажу, що це було щось схоже на вареники/галушки, але було навіть дуже смачно. Галушки по-словацьки виявилися просто маленькими (десь з квасолину розміром) шматочками вареного тіста без начинки. І ці "квасолинки" були щедро перемішані з бриндзою. Страва доволі солена, але з пивом - іде прекрасно :)
Після такої вечері - знову спати.
Ну от і знову "4ранку-збирання-прогрів-виїзд". Принципова різниця була лише в одному. Заводити мот там же, де стояла палатка, я не хотів - була 5 ранку, а навколо купа людей в будиночках на колесах, трейлерах, палатках... Я зібрався, відкотив мот, вставив ключ, повернув - і, м"яко кажучи, здивувався. Не тільки загорілася лампочка нейтралі, але й почався доволі сильний дощ. Я вирішив приколотися і заглушити мот - може дощ перестане? Чуда не сталося /images/smilies/frown.gif Одягнувши дощовик виїжджаю за ворота...
Знаків "на Будапешт" вперто не було видно. Дощ, машин нема, спитати нема в кого... Вобшем не найкращий початок дня. Але допоміг "холодний розум" :) - я вирішив їхати "по знаках" у те місто, назва якого була "найнесловянськішою". І вже через пару кілометрів виявилося, що все було правильно :) З"явилися знаки "на Будапешт", та ще і дощ почав переставати. Вобшем життя почало налагоджуватися :)
Кордон між Словаччиною та Угорщиною - доволі умовний, які і всі кордони всередині Європи. Є знаки про швидкісний режим в країні - типу там 50 - в містах, 90 - поза містами, і т.д. Обабіч дороги стойть вагончик, де треба купляти якісь наклейки - що "за проїзд автобаном сплачено". Такі самі стояли і при в"їзді в Словаччину. Там я зупинився, але тьотя на касі сказала, що мотоциклістам безкоштовно. В Угорщині я вже навіть не зупинявся, тому навіть не можу вам сказати, платні там автобани для мотоциклістів чи ні. Пейзажі Угорщини трохи відрізняються від Чехії та Словаччини. В слов"ян полів більше, а в мадярів - якісь такі "горби" маленькі, зрідка порослі лісом.
Окреме "дякую" дуже хочеться сказати угорцям за їхню прекрасну мову /images/smilies/frown.gif На заправках відчував себе глухонімим - нічого не розумію, мене ніхто не розуміє, іншими мовами ніхто не говорить. Написи на знаках - взагалі окрема тема. Прочитати їх на ходу - не реально, просто набір букв. Таке враження, що в них щось з кодуванням /images/smilies/frown.gif
Ще гірше стало при в"їзді в Будапешт. Напевно, вони хотіли зробити як краще - розуміючи, що їхні написи читати важко, вони у всьому місті прибрали з знаків назви міст, а залишили тільки номери доріг - "М3", "М4" і т.д. А я без карти... /images/smilies/frown.gif І англійською ніхто не говорить... /images/smilies/frown.gif Вобшем з Будапешта я виїжджав близько години.
Після столиці на знаки повернулися назви міст. Niregyhaza - цей прекрасний населений пункт мав стати моїм наступним орієнтиром.

T

Tosha589

Guest
Чекаю з нетерпінням наступної частини :)

S

Serfer

Guest
zack137 написал(а):
Написи на знаках - взагалі окрема тема. Прочитати їх на ходу - не реально, просто набір букв. Таке враження, що в них щось з кодуванням

Z

zack137

Guest
смешно им.... /images/smilies/tongue.gif
а когда это продолжается километров 500 и ты не можешь реально не то что запомнить, а даже прочитать название города - чувствуешь себя немножко идиотом... :) :) :)

ЗЫ. В посте неправильно написал название города - не Niregyhaza, a Nyíregyháza. Да простит меня весь мадярский народ /images/smilies/innocent.gif

wanya

Байкер
да я тебя понимаю. сам венгр по национальности. для словян язык тяжелый. кстати говорят после китайского на 2 месте на сщет выучения.

Z

zack137

Guest
Охотно верю. Тем более, что с китайцами все вроде проще. В смысле что их "положено" не понимать - они далеко, раса другая, письменность другая.
А тут - вроде соседи, алфавит понятен - но нифига это не помагает /images/smilies/frown.gif
Плюс еще перед Венгрией катался по четырех странах - и нормально обходился. С славянами вообще все просто, немецкий учил немного в школе -вобщем не было проблем никаких.
А вот Венгрия действительно стоит особняком. Я так подумал - туда надо ехать отдельно. Потому как если "сравнивать" - то уже очень большая разница получается.

Z

zack137

Guest
У Будапешті єдиний раз у Європі вдалося побачити ЙБР. Я якраз саме блукав містом і побачив, як хлопець паркується та заходить до якогось офісного приміщення. Я припаркувався поруч і не встиг докурити сигарету, як вийшов угорський ЙБРщик. Він розказав мені куди їхати, але все виявилося занадто складно і через деякий час я знову заблукав :)
Коли вже вдалося виїхати на автобан - стало само-собою простіше. Я вже приблизно навчився бачити той напис "Ніредьхаза" на знаках, ну і з"явилося відчуття, що "недалеко додому". Але це я помилявся :)
Попередній план був їхати не на Чоп, а на якусь іншу маленьку митницю (зараз не пам"ятаю її назву - ну вона ближча до Берегово, здається). Але туди я не потрапив - через те, що після Ніредьхази я знову стикнувся з проблемою прочитання угорських назв. Були і знаки "на Ужгород", але вони мені не допомагали, бо це ще більше "не туди", ніж Чоп.
Час минав, я собі їхав... Безпосередньо у селі перед угорським постом був ремонт дороги, треба було кудись об"їжджати і я знову блуданув трохи :)
Вобшем я не зовсім точно уявляв в яке саме місто я їду, але був впевнений - що їду в Україну. Таку впевненість вселяли автомобілі з нашими номерами, які все частіше почали з"являтися на дорозі. Угорські прикордонники витратили на мене десь хвилини дві. Коли приїхав до наших - запрацював "Київстар" і я зателефонував батькам, що вже в"їхав в Україну. Тато запитав мене "де ти є?" і мені довелося йти до прикордонника з смішним запитанням "дядьку, як називається це місце, куди я приїхав?" Виявилося, що це Чоп. Ну, не біда, крюк там виходить не великий (по кілометражу). Українські формальності і пройшов доволі швидко. Єдине що - довелося пояснювати митникам, що виїжджав я з України не через їхню митницю, а у львівській області. Вони здивувалися, але нічого більш не питали. Так закінчився європейський етап моєї подорожі. Попереду ще дорога в Коломию, потім до Києва, ну і далі - як Бог дасть... :)
Одразу після митниці я почав відчувати колосальну різницю між якістю європейських і українських доріг. Але не скажу, що був якось сильно розстроєний цими всіма ямками, склейками, латками і т.д. Ну, так - не Європа в нас. Зате срака менше затерпає :)
Наступний етап - Чоп-Коломия - короткий, але без сумніву найкрасивіший за всі мої покатушки. І ще можу сказати, що найцікавіший в плані суто водійському - серпантини, повороти, обгони, підйоми, спуски. Вобшем весело :) Не зважаючи на те, що була вже десь година 6 вечора (це означає, що за рулем я був вже годин 14) - за кермом я не клював носом, дякуючи пейзажам і особливостям дороги.
Чим ще вражає Закарпаття? Наявністю прекрасних палаців посеред глухих сіл. Залишимо це на совісті митників, родичів Балоги і т.д.... Політика - це туфта і не будемо туди лізти.
Година 8-ма вечора я доїхав до Рахова. Вирішим там поїсти і передзвонити батькам, що я хоч і втомлений, але все ще їду :). Після Рахова почало темніти. Власне не "сутеніти", а "темніти". Через хмари /images/smilies/frown.gif
Дорога пішла наверх. Значить скоро вже буде Яблунецький перевал і рідна Івано-Франківська область. :)
Ну от і десь посередині пійому на перевал вперіщила злива. Її можна описувати довго, але я скажу просто, під сильнішим дощем я в житті ще не був. Довелося навіть трохи зупинитися, бо їхати було просто небепечно через потоки води. Було таке враження, що їду по річці проти течії. Але всі сильні зливи швидко закінчуються, так сталося і з цією. І за якимось черговим поворотом я побачив те, що ви вже бачили на фото і що змусило мене відкрити рота, зупинитися і дістати фотоапарат. Веселка мала 2 поверхи, вершини гір були освітлені сонцем, а низини - дуже темні. Видовище справило приблизно такий же "взбадривающий" ефект, як і в"їзд в тунель у Німеччині. Захотілося їхати далі, тим більше, що додому залишалося сама фігня - десь в районі 100 км.
Але, на жаль, сили вперто закінчувалися. Я почав відчувати, що вже просто не можу їхати далі. Подумав навіть, що варто зупинитися переночувати, але потім забракував думку - ну справді, якихось там 70 км я вже зможу проїхати... Ось і Яремче - це значить, що ще 50 км. Після Яремче я "здався" /images/smilies/frown.gif Тобто просто відкрутив ручку до кінця і летів по населенним пунктам "сотню". На той момент вирішив - якщо буде міліція - пошлю нафіг і не буду зупинятися. Вже по приїзді додому підвів "риску" цьому дню - їхати за один раз з Братислави до Коломиї було помилкою. Треба було списатися з кимсь на форумі з Чопу-Ужгороду-Мукачево і ночувати на Закарпатті. Так би і з людьми потусувався, і не загнав себе до жахливого стану.
Ну нарешті і Коломия, рідна вулиця, рідне подвір"я :) Але підсумки підбивати ще рано. Пройшло лише дві третини відпустки і на той час, що залишився - плани дуже амбіційні :)

Z

zack137

Guest
Насправді ще виїжджаючи з Братислави я думав, що зможу виїхати в Київ з Коломиї буквально наступного дня. І цієї думки притримувався десь до "середини Закарпаття". Але десь після Яблунецького перевалу зрозумів, що нікуди я завтра не поїду. Коли заїхав на подвір"я тато так обережно запитав - чи точно я настроєний виїжджати до Києва на наступний день. Я його заспокоїв і сказав, це просто була дурість з мого боку так думати раніше і завтрашній день я буду сидіти вдома і не зроблю жодного кроку за поріг будинку. Так воно і вийшло :) Весь наступний день я провалявся на дивані і виходив за поріг 2 рази на перекур - і все.
Але серце (чи може якийсь інший орган - не знаю :)) кликало далі в дорогу і вже наступного дня - 4ранку.... ну ви вже самі знаєте... Вобшем виїхав я на Київ.
Цей участок дороги я вирішив поїхати "не як завжди" - через Тернопіль, а натомість спробувати щось нове :) - тобто через Хмельницький. Цією дорогою їздять всі автомобілісти. Вона ніби найкоротша, зате там фури їздять.
До Чернівців доїхав дуже швидко. Блін, та і взагалі цей "перегін" видався найлегший за всю відпустку. Нічого особливого по дорозі не було. Ну принаймні такого, що варто якого детально описувати. Єдине, на чому хотілося б зупинитися - це "українські знаки". Вони звичайно є, але таке враження, що їх розміщала на дорозі якась розумово неповноцінна людина :) От невже, скажіть будь-ласка, важко - якщо раз написали - "на Київ" - то і далі писати також "на Київ"?!! Поясню - десь на Чернівцями є прекрасний знак - оцей самий "на Київ". Все прекрасно. Але блять чому перед Хмельницьким на розвилці знак "наліво - на Коломию"!!!!!!!!!!!, а направо - "на Вінницю". Ну просто слів нема. Я дуже люблю Коломию. я там народився, там дитинство пройшло і т.д. Але кому блін принципово біля Хмельницького, щоб там стояв знак "на Коломию"?!!!! Нафіга?????!"!!!!! Чому за Чернівцями знаки як добратися до Києва були, а перед Хмельницьким - вже не треба? Вобшем закінчилося це все тим, що я поїхав направо на Вінницю (ну не їхати ж мені наліво на Коломию, звідки я виїхав пару годин тому :)) Це коштувало мені крюку в скількись там кілометрів. Не подумайте, що мене це сильно засмутило - це мене зараз чогось переповнюють емоції :)
В Київ я приїхав десь в 3 дня. Розпакувався вдома, а ввечері пішов до друзів - -показувати фотки і ділитися враженнями. Та і з товаришем треба було домовитися про поїздку в Астрахань.
Вечір пройшов за розповідями про дорогу. Але стався ще один прикол, про який може й не варто, але напишу :) Йтиметься про пиво :). Так, саме про цей прекрасний напій, який зігріває взимку, охолоджує влітку, "попускає" навесні і бадьорить восени :) Як ви самі розумієте, під "розповіді про дорогу" ми вибрали пити пиво, бо горілки стільки не вип"єш, а горло треба промочувати частенько - в мене ж рот не закривався, бо була купа вражень і треба було розказати про кожну фотку. Ми з товаришем і рідним братом швиденько збігали в магазин і купили 10 банок якогось Чернігівського пива - і швиденько додому, бо там нас здається вже чекали. Прибігли, всілися біля компа і я почав розказувати (ну і попутно попивати пивко). Скажу зразу, воно мені здалося не надто смачним, але ж я тільки що повернувся з Німеччини і Чехії і був готовий, що українське пиво виявиться гіршим. Тому на цей факт, що пиво могло бути і кращим, я не звернув особливої уваги. Отак ми сиділи, спілкувалися, попивали пиво - поки кімнату не заповнив крик товариша. Що саме він кричав - я не напишу, думаю ви самі здогадаєтеся, коли я вам скажу причину. Виявляється, ці 10 банок пива були БЕЗАЛКОГОЛЬНИМ :))))))))))))))))))) Як могло так статися, що троє дорослих чоловіків могли 2 години пити пиво і не зрозуміти, що воно насправді "не пиво" - я не знаю :) Пояснення в мене немає досі, але цей прикол ми не забудемо ніколи і час від часу дотепер нагадуємо собі наш геніальний вчинок і нашу виняткову спостережливість і уважність :)
Ранок п"ятниці пішов на пошук місця "куди ж ми все-таки їдемо на Каспійське море". Саме місто Астрахань відпало швидко - бо я одразу знайшов інфу, що доступу до моря там нема. Звабливою видавалася пропозиція зїздити в Казахстан в форт Шевченкове - просто покласти квіти до пам"ятника Кобзарю :) і поїхати назад. Думаю, казахи б розказували ще й своїм онукам, що українські байкери такі "сцуко круті", що можуть приїхати за пару тисяч км - щоб просто покласти квіти до пам"ятника. Але ця ідея була швидше на рівні "жарту", хоча не виключаю, що колись я таке втну :)
Вобшем сталося те, про що я вже писав - плани про Каспій "приказали долго жить", бо робити 2 дні по 900 км ні я, ні мій товариш не захотіли. Так "з ящика" ми дістали аварійний план - бобруйсько-мінсько-брестсько-шацьк :)

Z

zack137

Guest
вот - http://translate.google.ru/# там можно переводить с украинского на русский. Сам проверял, работает с ошибками, конечно, но все понятно.
Так что пробуйте... :)

Яся

Тру байкер
Мото
Муж продав
Зак, що я можу сказати... Респект! Подорож просто супер. Думаю, не одна людина на форумі вже починає планувати щось подібне :)

В цьому місці довго сміялася: "Зате срака менше затерпає." - :) і то правда..../images/smilies/thumbup.gif

M

MADik

Guest
Специально не читал долго эту ветку, дабы зайти и прочитать сразу и много, чтоб понять те ощущения и хронологию сразу же :) Читал от начала до конца, вчера пол ночи, сегодня пол утра)))
Спасибо тебе, Зак, за все эти старания, буквы, фотки))) Очень интересно и познавательно)) Уже сам под впечатлением и друзьям рассказываю и фотки показываю))) Кстати у меня аналогичный твоему моц, ему тоже кажется очень хочется по схожему маршруту, равно как и его хозяину =) С нетерпением жду продолжения про Белорусь. Туда как то более реально съездить все же :)/images/smilies/thumbup.gif /images/smilies/thumbup.gif /images/smilies/thumbup.gif

S

StayeR

Guest
Браво!!! :) :) :) Нет слов для выражения восторга!!!

Z

zack137

Guest
MADik написал(а):
Читал от начала до конца, вчера пол ночи, сегодня пол утра)))
Ну-ну, ребята, без фанатизма :) Ночью надо спать, а то с работы выгонят (тьфу-тьфу-тьфу) и денег на поезку не будет :)

Уже сегодня Ясе в аську писал - забейте на все размышления, садитесь и едьте. Это самый действенный и наилучший способ готовиться к поездке в такое места, как Европа :) Поверьте, ничего там не может случиться. там пустыни нет, куча людей вокруг и при том довольно доброжелательных.
Так что прочь все сомнения, бегом в посольство за визой - и в дорогу :)

Z

zack137

Guest
StayeR написал(а):
Браво!!! Нет слов для выражения восторга!!!
Лучшее твое выражений восторга - это будет твой отчет о подобной поездке, только еще красочнее, чем мой :)

Сверху