Киев-Metallica-AC/DC-Киев Мотослеты и путешествия в Украине

Z

zack137

Guest
_wqwa написал(а):
Отлично вообще! Только маскирование матерщины портит впечатление. Тут незамаскированое написание было бы о-очень в тему.
материться - некрасиво /images/smilies/thumbdown.gif
я жеж блять джентельмен :)

С

стас-j87

Guest
:) :) :) МОЛОДЕЦ!!:) :)
вот порадовал на сон грядущий:)

Z

zack137

Guest
Ну от, нарешті вперше за цю відпустку все "як треба" - послідовність під назвою "4ранку-будильник-сніданок-прогрів-виїзд". Виїхав я десь о пів на п"яту. За оптимістичними підрахунками, мав би ввечері бути в Коломиї. Разом з тим, мав кілька страховочних варіантів: якщо втомлюся ще в Польщі - залишалося ще трохи грошей на готель; про всяк випадок ще мав де залишитися на ніч у Львові та Івано-Франківську. Так що їхав я з настроєм "їду поки їдеться". А досвід показує, що саме у такому стані їдеться найлегше і найдовше. Ну принаймні мені особисто.
Відстань від Дрездена до польського кордону я практично "не помітив". Єдиний раз зупинився звіритися з картою, бо не пам"ятав точно назви містечок попри які треба було їхати. І ще трохи хвилювався, щоб не закінчився бензин. В Німеччині заправлятися не хотілося, бо в поляків все-таки дешевше відсотків на 25. Відразу після кордону - стаю нагодувати Пегаса. Треба було зїхати з автобану і проїхати ще метрів 200. Це згодом мало велике значення. На заправці мене знов трохи "нажухали" на курсі "євро-злотий", бо хоч бензин і був дешевший на чверть, але все одно на 20 євро я залив майже стільки ж, як і у Німеччині. Заправившись і попивши кави - виїжджаю. Тільки от підвела мене давня слабкість. Трохи я "слабую" на географічний кретинізм, ще з дитинства. В лісі, на природі - завжди знаю "звідки я прийшов", а от у містах - коли повертаю "на право", то при виїзді назад - знову беру "на право" - і, відповідно їду зовсім в інший бік. Так сталося і цього разу. Заправка-то була не на автобані, а в 200 метрах від нього. Відповідно виїхав я не на автобан, а я звичайну дорогу, яка повела мене містами-селами.
Хоча це не стало трагедією. Ці містечка-села виявилися доволі цікавими і їхав я ними не довго. Десь кілометрів за 70 я вже знову був на автобані і старався поки ще рано і машин не багато - проїхати якнайшвидше і якнайдалі.
Так, тримаючись десь 130-140 я їхав до Кракова. Це десь третина дороги до Львова. За Краковом так їхати вже не виходило - через ремонти доріг і тягнучки. Як і в Словаччині і Чехії - ширина поліс на дорозі залишає бажати більшого, тому коли впирався в фуру, то доводилося тягнутися позаду неї. Загалом Польщу я проїхав як і минулого року - без особливих пригод. Десь кілометрів за 100 до кордону (це було приблизно вже о 17.00) почав відчувати втому, але близькість України додавала ентузіазму. Кордон переїжджав у Краківці. Тоді ж ще раз пересвідчився у правильності закону Мерфі - "со временем все ухудшается". Вперше у цій відпустці стикнувся з цим у Дрездені, коли купляв квитки в галерею. Минулого року квиток коштував 8 євро, а аудіо-гід (така трубка з цифрами - набираєш номер картини і тобі про неї розказують різними мовами на вибір, можна російською) - 2 євро. Цього року - квиток 10 євро, аудіо-гід - 3 євро. Минулого року можна було купити квиток "на тиждень" (дась за ціною 2-3 "разових"). Цього року таких тижневих квитків взагалі не продавали.
На кордоні я сподівався, як і минулого року оминути доволі-таки довгеньку чергу і припертися прямо до прикордонників. Але суворий польський служака відправив мене в кінець черги і не схотів нічого слухати. В кінець черги я звичайно не поїхав, а вклинився за кілька машин до КПП. Там стояли зо 5 мотоциклів, по яких було видно, що їдуть вони далеко-далеко. Було 2 БМВ ГС і ще 3 КТМ Адвенчер. Усі - завантажені по саме "нікуди", з запаними резинами і т.д. Став поруч, розговорилися... Хлопці з Польщі їдуть в Монголію через Україну-Росію. Причому їдуть "просто так", без жодних контактів по дорозі. Я їм дав свою візитку, а Томек (так звали "лідера групи") записав мені свій телефон. Потім запитав чи був я коли-небудь в Варшаві. Коли почув, що я "ніколи не був, але хотів би" Томек сказав, щоб я приїжджав і далі ні про що не думав. Він розмістить і все розкаже-покаже. Так, десь годинне стояння в черзі вилилося у приємне знайомство і, можливо, майбутню подорож до Варшави. Треба тільки дочекатися серпня і щоб хлопці щасливо повернулися з Монголії. Що ще було дивно з цими поляками - Томек їхав з своєю дівчиною. Його ГС взагалі нагадував мопед якогось індійського базарного торговця - у порівнянні з купою багажу прекрасний бімер виглядав маленьким осликом.
Кордон я перейшов швидше ніж вони, тому не став їх чекати. В них по плану - Львів-Рівне, а в мене - Львів-Івано-Франківськ.
До Львова доїхав швидко. Треба ще було зізвонитися з товаришем-львівянином, якому я віз передачу. В нього можна було переночувати, але я ще відчував, що маю сили, щоб доїхати в Коломию. У Львів я вїхав з заходу, а треба мені було - на південь, на Бібрку-Галич. Тому проїхавши "трохи" по окружній - беру вправо. Дорога - супер. Тільки знаки не зовсім ті, що "треба". Чомусь я їду на Стрий. І дощ починає накрапати. Вдагаю дощовик і їду далі. Те, що я їду на Стрий, мене не зовсім засмутило, бо коли їхав до Вані в Ужгород, то з Франківська я також їхав "на Стрий", але звернув у Долині. Повертатися назад до Львова не хочу, поїду далі за Стрий і потім на Долину-Калуш. Все було б добре, але вже у Івано-Франківській області, у містечку Болехів дощ перетворився на зливу. Це співпало з настанням ночі і їхати стало зовсім погано. При чому злива була з серії таких, які можути тривати довго. Напевно, хмари рухалися разом зі мною, бо в мене нема іншого пояснення - як такий сильний дощ може йти так довго. Швидкість руху впала катастрофічно. Більше 30-35 км я на спідометрів не бачив. На дорозі величезні калюжі + в голові крутилася фраза Стаєра про "пьяное тело, которое хотело перейти дорогу". Був суботній вечір і шанси зловити якогось місцевого пяничку я розцінював як екстремально високі.
Цей перегін Дрезден-Коломия зайняв у мене 20 годин. На подвіря до батьків я зарулив в 0.30. Минулого року я на ЙБРі проїхав максимум 17 годин і був просто "мертвий" і обіцяв собі ніколи-ніколи більше такого не робити. Цього року (вже на Пегасі) навіть останні пару годин їдучи 30-35 км/год я почувався порівняно просто прекрасно. Якби треба було їхати далі - їхав би ще пару годин як мінімум без жодних проблем. Все-таки "великий" мотоцикл - це саме те що треба у подорожі. В пригоді стало те, на що сварився "тестувальник" з журналу БАЙК. Високий руль, до якого важко було звикнути в перші дні після покупки, давав можливість їхати стоячи, з рівними ногами і спиною. Це - просто фантастично зручно, особливо після 15 з гаком годин в дорозі.
В Коломиї я пробув наступний день - неділю, потусувався з сином... А вже в понеділок - востаннє в цій відпустці - "4ранку-будильник і т.д." В Київ я приїхав десь о 4 по обіді. Із вражень - "довбаний Хмельницький". Ще жодного разу не вдалося проїхати це місто, щоб не заблукати хоч трохи. Цього разу їдучи по окружній шукав знаки "Київ" (але не через Вінницю) або Старокостянтинів - але ніфіга такого не знайшов. Вобшем якимсь чином виїхав на дорогу на Тернопіль, там зупинився, спитав дорогу, розвернувся і вже поїхав на Старокостянтинів-Житомир.
Фоток по дорозі не робив, бо чого їх робити, якщо по цій дороз їду вже чуть не десятий раз, все знайоме... (ну крім прекрасного міста Хмельницький)...
Отака вона вийшла - моя "відпустка 2010"... Навіть не знаю що б таке спланувати на наступний рік, щоб не було думок "а в 2010 було краще"... Хіба воскреснуть Леннон з Харіссоном і бітли дадуть мега-концерт... Або Елвіс Преслі... Ні, краще Лед Зеппелін... А ще краще - вони всі разом!.. /images/smilies/innocent.gif

Яся

Тру байкер
Мото
Муж продав
Зак, розповідь просто супер! І читається легко) Ще раз тобі дякую/images/smilies/wink.gif

Q

Quadus

Guest
Молодца!
з.і. По-доброму заздрю.../images/smilies/redface.gif

wanya

Байкер
приєднуюсь. супер. дякую zack. наступного року чекаю тебе і поїдемо через Угорщину кудись на захід....

W

wolf

Guest
И я дочитал все с большим удовольствием! :)
Молодец, Зак! /images/smilies/thumbup.gif

S

StayeR

Guest
Вот не зря, не зря я не читал твой отчет частями, Захар! /images/smilies/tongue.gif Помню как читался прошлогодний твой отчет и решил и в этот раз выждать появления всех частей отчета и времени на прочтение /images/smilies/rolleyes.gif Поездка отличная, отчет превосходный и читается легко и приятно /images/smilies/thumbup.gif

А самое приятное то, что ты такой дальняк (точнее, Дальняк с большой буквы Д /images/smilies/thumbup.gif ) воспринимаешь совсем не как дальняк, а как обычную поездку за продуктами в магазин, но только чуть дальше /images/smilies/wink.gif
ЗдОрово!!! /images/smilies/thumbup.gif /images/smilies/thumbup.gif /images/smilies/thumbup.gif

Спасибо!!! Своим отчетом ты подарил мне 1,5 отменных часа моей жизни /images/smilies/thumbup.gif /images/smilies/wink.gif

Z

zack137

Guest
StayeR написал(а):
А самое приятное то, что ты такой дальняк (точнее, Дальняк с большой буквы Д ) воспринимаешь совсем не как дальняк, а как обычную поездку за продуктами в магазин, но только чуть дальше
Да, тут есть разные мнения... :) Я просто даже слова не люблю такого - "дальняк", а тем более "Дальняк" :) Как-то пафосу много, чаще всего неоправданного... В моем понимании (ИМХО 500 раз) есть всего несколько маршрутов, которые заслуживают на "дальняк"\"Дальняк" (это если из Киева брать)
- Владивосток\Магадан\Монголия... Ну вобщем туда куда-нибудь... :)
- Нордкап. Типа не совсем далеко, но адназначна зачетно /images/smilies/thumbup.gif
- ну Панамерикана еще наверное. Которая из Аляски в Чили идет
- в Южную Африку наверно прикольно съездить... /images/smilies/innocent.gif

А что касается Европы - ну не повернется язык назвать даже "дальняЧком" пару дней пробега по 500-600 км. Ну да, было один раз больше 1000 за день (из Дрездена в Коломыю). Ну так это же тот же Киев-Крым... И я не виноват, что в Европе ты за это время через три страны проезжаешь /images/smilies/innocent.gif Нечего такие маленькие страны себе делать /images/smilies/thumbdown.gif :)
Я тебе еще в прошлом году говорил - Европа - это просто :) И даже не дорого. Вот например, в том же Чесском Дубе- спросил у родственников "а вот если я с друзьями приеду, то чтоб вас не напрягать - за сколько здесь переночевать можно?" Муж сестры почесал репу немножко и говорит "тут через две хаты один немец пансион держит. Так у него за 5 евро за ночь можно договориться". Понятно, что за эти деньги завтрака в постель не будет, но супермаркеты с едой в Чехии никто не отменял. :) А что в дороге нужно кроме хлеба\сосисок (из мяса кстати :)) и пивка вечером?.. /images/smilies/innocent.gif

Ну и спасибо за кучу комплиментов!!!!! Рад стараться! Торжественно обещаю и дальше не останавливаться на достигнутом! /images/smilies/redface.gif

N

ninuthik

Guest
Офигенно, Zack. Я читала твой рассказ частями. Очень-очень интересно и легко читается. И, действительно, Европа не такая уж и страшная.
Спасибо за такой классный отчёт.
Сама хочу поехать в Польшу. Никогда ещё за границу не выезжала на своём мотоцикле, поэтому и как-то страшненько.

Z

zack137

Guest
ninuthik написал(а):
Никогда ещё за границу не выезжала на своём мотоцикле, поэтому и как-то страшненько.
ну, неизвестное всегда страшит немного. но чаще всего все-таки больше манит... :)

нечего там бояться. нормальные страны, нормальные, дружелюбные люди. куча байкеров катается. Если проблема - останавливаешься. поднимаешь руку, включаешь аварийку (если есть) - и кто-нибудь остановится и поможет.

N

ninuthik

Guest
та да, неизвестное манит ещё больше. Абсолютно соглашусь.
Да и знание английского, надеюсь, поможет в Польше. (просто польского совсем не знаю) /images/smilies/cool.gif
Ну, ничё, прорвёмся)))

Z

zack137

Guest
ninuthik написал(а):
Да и знание английского, надеюсь, поможет в Польше. (просто польского совсем не знаю)
не-не ) английский тут не при чем ))
хотя я даже не пробовал на нем говорить.
но человек, который знает украинский и русский, в Польше не пропадет :)

YakovD

Дядя Яша
Мото
NC750XD, YBR125 с коляской и ГБО
да, Захар... порадовал!
да и фотки такие аппетитные.
а в пути действительно ничего кроме хлеба сосисок и пива не надо
(ну либо сала и спирта :D )
очень приятно и легко читать, ездий и пиши исчо!

как говорит Валерка: "ХэвиМэтал в кожну хату!"

Z

zack137

Guest
YakovD написал(а):
ездий и пиши исчо! как говорит Валерка: "ХэвиМэтал в кожну хату!"
буду и ездийть, и писать /images/smilies/dance.gif

и нести ХевиМетал в кожну хату!!! /images/smilies/thumbup.gif

Z

zack137

Guest
Звыняйте за "ап" старой темы, но сколько раз не пересматривал это видео - так и не могу "насмотреться"...
http://www.metallica.com/index.asp?item=603336
Но поскольку концерт я не описывал - то может будет понятнее - на что это было похоже /images/smilies/dance.gif /images/smilies/dance.gif /images/smilies/dance.gif

А вот так http://www.youtube.com/watch?v=WbHbb...eature=related
выглядели другие "старички" днем позже /images/smilies/innocent.gif
эт тоже хорошега качества видео http://www.youtube.com/watch?v=HQHfC...eature=related :)
ну и как же без этого ))))))
http://www.youtube.com/watch?v=HQHfC...eature=related

Outlaw

Тру байкер
последние 2 ссылки идентичны ?

Z

zack137

Guest
Outlaw написал(а):
последние 2 ссылки идентичны ?
А, типа да /images/smilies/redface.gif
Просто тогда нашел в нормальном качестве "Thunderstruck" с того концерта, но сейчас уже не буду искать еще раз :)

Outlaw

Тру байкер
Hells Bells исполняли ?

Сверху