Другие города Украины. Аккра :) Другие города Украины

• Автор темы zack137
  • Дата начала

Яся

Тру байкер
Мото
Муж продав
Зак, невже у вас так жарко?
Фотки супер!!! :)

Tsoy

Тру байкер
Имя
Сергей
Мото
Yamaha JOG, Yamaha YBR 250
Фотки класс!

Дорожки манят, асфальт хороший, океан будоражит воображение. Кльово!

А в чем цена бензика?

ВТшка тоже хороша. У меня была такая только с закрытым диском передним тормозным. Мотик супер.

Цой :))

Z

zack137

Guest
Tsoy написал(а):
Фотки класс! Дорожки манят, асфальт хороший, океан будоражит воображение. Кльово! А в чем цена бензика? ВТшка тоже хороша. У меня была такая только с закрытым диском передним тормозным. Мотик супер. Цой )
Tsena benzina v Ghana cedi. 1,41 ghc = 1$. A pochemu Honda - 'VT'? Na nej 'Bros' napisano. Ili eto odno i to samoe?

Kam

Тру байкер
Мото
xt660x
Зак, красиво йопт !!! /images/smilies/thumbup.gif/images/smilies/thumbup.gif/images/smilies/thumbup.gif

Z

zack137

Guest
А сегодня ездили на самый большой в Западной (а может и не только) Африке базар, где бусы (не Хаябусы :)) продают. Ну и просто покатались немножко на север от Аккры.

нашли немножко "серпантинов". Дороги на самом деле приятно удивляют. Для себя нашел объяснение, что наверное это потому, что тут нету перепадов температуры от -30 до +40

остановились в каком-то готеле покушать

это уже километров за 50 от Аккры, по дороге домой остановились горло промочить

деревянная будка справа - туалет. нечистоты - прямо в канаву возле дороги ((((((((

в суме накатались сегодня где-то 250 км. Как бы и не много, но на жаре + попали в нефиговую пробку на въезде в Аккру - немного устали. Но в целом - "веселые и счастливые вернулись домой" :))))

wanya

Байкер
супер фотки./images/smilies/thumbup.gif /images/smilies/thumbup.gif на работе всем показывал. все завидуют.:) у нас 20 см снега.

B

baRRmalini

Guest
zack137, фотки, мотик - супер! /images/smilies/thumbup.gif
Эм-м-м, а тётечке удобно моцыль в поворот ложить на квадратной, задней покрышке?

Tsoy

Тру байкер
Имя
Сергей
Мото
zack137 написал(а):
A pochemu Honda - 'VT'? Na nej 'Bros' napisano. Ili eto odno i to samoe?
Наверное я ошибся. Пробачьте :)) Издалека очень похожи. Обводы, диагональная рама, Вешный мотор.

B

baRRmalini

Guest
Tsoy написал(а):
Наверное я ошибся. Пробачьте ) Издалека очень похожи. Обводы, диагональная рама, Вешный мотор. Цой )
Чего пробачаться - этот мотор, кажется из серии хонды VT :)

Z

zack137

Guest
baRRmalini написал(а):
zack137, фотки, мотик - супер! Эм-м-м, а тётечке удобно моцыль в поворот ложить на квадратной, задней покрышке?
а она еще "не ложит" )) - впервые на мот села 2 недели назад )
вот только вчера сказала, что впервые попробовала ложить - вроде не жаловалась

B

baRRmalini

Guest
zack137 написал(а):
а она еще "не ложит" )) - впервые на мот села 2 недели назад ) вот только вчера сказала, что впервые попробовала ложить - вроде не жаловалась
Так я же не говорю на колене проходить :) . Но наклонять то всё равно приходится. Ну на нет и суда нет. Главное, чтобы удобно было. Привет от юбиэрщиков передавай

Z

zack137

Guest
вот я сегодня увидел эту красаву

и начал сомневаться в своем Элиминаторе... /images/smilies/redface.gif

это же как раз тот олскул, о котором мечтал... так что теперь -еще один покупать?... потому что Элиминатора я тоже уже никому не отдам /images/smilies/innocent.gif
http://www.bikez.com/motorcycles/kaw...rella_1999.php

Kam

Тру байкер
Мото
xt660x
Харлей Днепрсон ?)

Tsoy

Тру байкер
Имя
Сергей
Мото
Прикольный мотик. Похож на ранние скремблеры и кафе-рейсеры. Нео ретро :)) Я сперва подумал было шо Триумф.

Z

zack137

Guest
Tsoy написал(а):
Прикольный мотик. Похож на ранние скремблеры и кафе-рейсеры. Нео ретро ) Я сперва подумал было шо Триумф. Цой )
так в том то и дело ) если я ничего не путаю, то мот где-то второй половины 90-х гг выпуска... на нем еще ездить и ездить /images/smilies/thumbup.gif

Z

zack137

Guest
Правила дорожнього руху по-ганськи.
від Захар Симчич з 14 лютого 2011 р. о 16:42
Ситуація на дорогах в Гані хоч і поганенька, але загалом далека від катастрофічної. В мене ще жодного арзу не виникало думки, що "от хоч стріляйте, але за кермо більше не сяду". Правила дорожнього руху тут насправді є. Просто вони не зафіксовані на папері. Тобто якісь правила напевно зафіксовані, але чи хтось коли-небудь їх читав - велике і риторичне питання.
Отож, почнемо...
Правило №1. Червоне світло світлофора має різне значення для різних транспортних засобів. Наприклад, дл япішоходів, велосипедистів та мотоциклістів червоне світло прирівнюється до знаку "уступи дорогу". Цього правила за замовчуванням дотримуються усі учасники вищезазначених ТЗ за мовчазної згоди регулювальників. До речі, про останіх - я маю сумніви, що вина числяться в штаті поліції, бо уніформи вони не носять, одягнуті в шопопало+яскраву жовту жилетку і виглядають і ведуть себе як останні шльоцики - махають руками, підскакують, підсвистують і взагалі всіляким чином намагаються привернути до себе увагу - хоча результат їхньої діяльності близький до нульового.
Світлофори та автомобілі. Усі авто (включно з маршрутками (або тро-тро по-ганськи), вантажівками і т.д.) можна поділити на дві великі групи. "Ті, які просто їдуть" та "ті, які поспішають, бо їм срочно кудись треба"В залежності від того, до якої групи ви в даний конкретний момент належите - сигнали світлофора можуть означати різні речі, або, як варіант, не означати взагалі нічого.
Отож, якщо ви "просто їдете", то світлофор означає приблизно те сме, що і в Україні. Єдине що - в більшості з них два кольори, а не три. Для простоти сприйняття - червоний і зелений. Бо жовтий - то якісь незрозумілі "напівтони", які збивають порядного ганського водія з путі праведного. Єдина відмінність "просто їздунів" з Україною в тому, що коли ви НЕ перший на світлофорі, але на вашу думку червоному світлу залишилося горіти ще зовсім трошки, то про це можна нагадати\повідомити сигналом водію машини, яка стоїть перед вами. Тому спочатку ситуація виглядає трохи незвично: стоїш собі, нікого не чіпаєш, чекаєш зеленого світла - а тобі з-заду сигналять (взагалі сигнал - то окрема важлива тема і ми до неї ще повернемося).
Але якщо ви належите до категорії їздунів "мені дуже треба", то червоне світло перетворюється для вас виключно на "інформативне джерело" - що справа-зліва можуть їхати машини, але знов-таки вам їхати не те що "заборонено", а просто-таки "треба", бо ви ж поспішаєте....
Правило №2. Особливості розмітки. Взагалі розмітка, як явище. на більшості вулиць Аккри просто відсутня. І в принципі, я їх розумію, бо насправді вона б лише збивала з толку. А як же взнати скільки поліс на дорозі і в який вони бік - спитаєте ви. А дуже просто - відповім я. Кількість поліс на дорозі та напрямок руху по них визначається кількість ТЗ, які присутні в даному конкретному місці в даний конкретний час. Вобшем, описуючи цей аспект зрозумілими нам поняттями, можна сказати, що всі полоси на всіх дорогах в Гані є "реверсивними" - тобто такими, по яких залежно від ситуації дозволяється рух в обох напрямках. Щодо самого трактування "потрібної ситуації", то Гана, на відміну від України, є країною демократичною. Це в нас реверсивні полоси регулються знаками-світлофорами, а тут це право дано усім водіям. Треба тільки включити аварійку і час від часу сигналити.
Правило №3. Треба ж і щоб хороше написати. В Гані є спеціальні "доріжки для мотоциклістів". Звичайно, вони не "розграфлені", бо фарба коштує грошей та й треба ж ще знайти когось, хто би погодився оту розмітку наносити на дорогу. "Доріжкою для мотоциклістів" за замовчуванням вважається простір між крайньою лівою полосою в попутному напрямку та зустрічною полосою. Тобто мотам треба їхати завжди так, щоб машина. яка їде в попутному напрямку - була завжди справа від вас. Ну і вже постарайтеся не взяти зустрічну машину в лобову атаку... Звучить страшно, але допомагає те, що по це правило знають всі і водії авто завжди дають дорогу. Оцей український прикол - заблокувати мотоцикліста в пробці, бо "хулі оце я стою, а він їде" - це абсолютно не по-ганськи. Який би не був затор, якщо машина має куди посунутися - водій це зробить. І це приємно радує.
Правило №4. Трохи пов"язане з правилом №1 і трохи - з ще ненаписаною частиною про "бібікалку". Особливо в темну частину доби при під"їзді до перехрестя або взагалі до будь-якого місця, де на дороз іможуть з"явитися пішоходи - треба посигналити і трошки збавити швидкість. Навіть якщо для вас горить зелене світло. На перший погляд, це виглядає доволі дивно, бо ганці доволі впевнено їдуть "на червоний", відповідно чекаєш, що на зелений вони будуть перти як скажені. Але ні - вночі навіть перед зеленим світлом вони пригальмовують, сигналять і їдуть далі. Перед червоним світлом так само :)
Правило №5. Суто для мотоциклістів. Рухатися між автомобілем і обочиною - заборонено. Навіть якщо є багато місця. Як я вже писав, для мотоциклістів є простір "між лівою і зустрічною". Спрвав від машини рузатися не можна. Якщо машина їде в крайньому правому ряду і їй треба підібрати пасажира\купити бананів і т.д. - водій ні за що на світі не здогадається подивитися в праве бічне дзеркало і просто почне паркуватися.
Правило №6. Їдучи у заторі між рядами (бо часом мотоциклістів так багато, що простору "між лівою і зустрічною" не вистачає на всіх) будьте готові, що з-поміж машин вам ід колеса вискочить продавець якоїсь фігні з половиною асортименту товару з одеського 7-го кілометру на голові. Цей асортимент вуличних торговців взагалі вимагає окремого часу і місця для опису. Найвеселіше, що я поки що бачив - це ходив помід рялами машин чувак і продавав гантелі :)
Загалом ці торговці як правило розступаються і стараються мотоцикли пропускати. Але коли затор починає рухатися, то не чекайте, що людина кинеться підж колеса авто тільки щоб пропустити мотоцикл. Вобшем перед тим. як вирішити "гальмувати не буду, він відійде" - подивітьс чи є куди йому відходити. Якщо є куди - то будьте спокійні, він відійде.
Правило №7. Що довго не писати, просто процитую один з найпопулярніших на ганських дорогах діалогів. " Hello, sir! - Hello! - I'm from Ghana police! - Nive to meet you, sir! - Do you like Ghana police? - Oh, yes, sir! - So what do you have for Ghana police? Тут у водія є два варіанти відповіді - можна сказати "of course, here's somethin' for ya'" або "no sir, sir, next time, ok? Від поліції не залежно від вашої відповіді почуєте веселе "OK, sir! Nive to meet you" Говорити одному і тому ж поліцейському два рази підряд "no, sir, next time"я не пробував, але думаю, що вони можуть і образитися. В українському еквіваленті сума вищеназваного благодійного і добровільного внеску на благо ганської поліції становить 10 гривень.
Кілька разів спиняли мене і за порушення - бюрократичні. Перший раз їхав без страховки на мот, бо продавець божився і клявся, що страховка не обовязкова, але поліцейський ці байки не захотів слухати, довелося дати йому 50 гривень. У ті ж 50 гривень обійшлося спілкування з ще одним жебраком на дорозі в уніформі. Вні побачив, що в мене в тимчасових ганських правах відкрита тільки категорія В. Мудаки в місцевому МРЕО "на автоматі" поставили тільки одну букву, замість двох, хоча я в заяві чітко вказав - категорії А і В. Тепер доведеться знову до них їхати, доставляти ще одну букву.
Ще кілька слів про поліцію..Вдень в місті ви їх практично не знайдете. За весь час я тут у світлі пору доби бачив їх один раз. Зате коли темніє "и силы зла властвуют безраздельно" - завжди в одних і тих самих місцях утворюються "блокпости" і починається "sir, do you like Ghana police?.."
Місцеві розказували, що і ставлення до поліції в народу відповідне - "жебраки", яких мало хто поважає. На відміну від армії, де служба передається у спадок від діда-прадіда. Кар"єра військового вважається неймовірно престижною і потрапити до армії дуже не просто. Та це і видно просто по знаках при дорозі поблизу міністерства оборони. Отот можете собі уявити в Україні прочитати на знаку: "Збавте швидкість. Ви наближаєтеся до міністерства оборони". Високий статус військових видно і в мене на роботі - капітан ганської армії може летіти в США бізнес-класом - бо просто може собі це дозволити. І ні в кого з місцевих не виникає питання "а звідки це в нього гроші".
А, трошки про якість місцевих доріг. Ну, загалом кращі ніж в Україні. Тобто скажімо так - в Аккрі дороги кращі ніж в Києві, а в Grand Accra - кращі ніж в київській області.

В сусідні провінції я виїжджав один раз, але "маршруткою". Їхав на задньому сидінні і якихось особливих вражень про дороги не памятаю, а самої дороги практично не бачив. Те, що дороги кращі, ніж в Україні, не означає, що вони ідеальні. Ями часом трапляються такі, що Камази колеса можуть погубити. Хоча до тернопільської окружної Гані ще срать і срать... Для себе якість місцевих доріг я можу пояснити рівним кліматом. Бо коли протягом року температура коливається від +23 до +35 - то це ж для асфальту не одне і те саме, що від -20 до +40... Тому напевно і дороги псуються менше.
Зате грунтові дороги тут - НАБАГАТО кращі від українських. "Колії" нема, ям нема, калюж нема :) Ох, був би тут Пегас - то аж би курява курилася :) Хоча в грунтових дорогах є своя особлива сторона. Пролягають вони глухими приокеанськими селами, де рух, м"яко кажучи, не надто інтенсивний. Через це всякі кури-кози-свині перед тим, як встати з належаного місця і уступити дорогу ще з хвилину дивляться на тебе гірким поглядом з осудом в очах - "що ти таке взагалі чого заважаєш відпочивати?...
А ще в Гані (і в Аккрі, і поза нею) страшенно нервують "лежачі поліцейські". Їх неймовірно велика кількість, а у тих селах-містечках, якими пролягають "стратегічні" дороги їх понатикано стільки, що їхати більше 30 км\год - то смерть для підвіски. Хоча може це і добре, може це просто дурна українська звичка пролітати одеською трасою по якомусь Жашкові (умовно кажучи) не знижуючи швидкості.
А ще по селах дуже не рекомендується блудити. Бо випитати дорогу в місцевого населення доволі важко. Коли я їм казав назву потрібного населеного пункту, вичитаного з Гугл-мапс, то вони так дуже невпевнено починали щось лопотіти незнайомою мовою і при цьому руками в якомусь конкретному напрямку не показували. Орієнтуватися по картах не вміє ніхто. Це не перебільшення.
Але їздити тут в цілому цікаво. От як тільки відремонтується мотоцикл - ще поїду :) Цього разу вже на захід ))

Сверху